dinsdag 19 juni 2018

Het project vervoer is in volle gang. Er wordt gespeeld op het vliegveld. Piloten besturen vliegtuigen, grondpersoneel laat de reizigers door de metaaldetectorpoortjes lopen en het is er druk met allerlei koffers en mensen die op reis gaan.
Deze week hebben we het spelscript getekend en geschreven.

Er wordt in de bouwhoek volop gespeeld. Bij dit project mogen de kinderen eigen vervoermiddelen meenemen voor de thematafel. Hier spelen ze dan ook mee in de bouwhoek. Vooral de bussen zijn erg in trek.

Bij de watertafel wordt er met boten gespeeld en een haven gebouwd van duplo. Ook deze hoek daar spelen ze graag in

We hebben ook allerlei fietsen gekeurd en gekeken of alle onderdelen wel aanwezig zijn. Dit vonden ze superleuk omt te doen.
Er is ook een leesschrijfhoek in de klas. De kinderen schrijven volop brieven en teksten. Erg leuk om deze ontwikkeling te zien.

De kinderen hebben allemaal een zelfportret getekend achter het stuur van een vervoermiddel. Sommige van een vliegtuig, andere van een auto of een bus.

Bij dit project gebruiken we kleuterplein. We hebben allerlei lessen op het digibord. De kinderen vonden vooral erg leuk om het prentenboek te zien. Daar hoorden ook kijkvragen bij en woordenschat vragen.

We hebbben heerlijk gedanst op dansspetters. Hetlied we gaan naar huis.... En dan gaan we steeds met een ander vervoermiddel. Het vliegtuig, de trein, de fiets en tot slot dansend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten